Корпус маслобійки виготовлений з харчової нержавіючої сталі, що повністю виключає реакцію з молоком. Кришка скляна, через яку видно весь процес збивання. Сучасний дизайн, тиха робота.
Маслобійка комплектується сучасним асинхронним електродвигуном із частотою обертання ротора 1400 об/хв та захищений від перевантажень тепловим захистом.
Технічні характеристики:
Об'єм - 10л
Номінальна напруга мережі – 220 (В)
Спеціальний новий двигун
Спеціальна 3-х лопатева пропелерна система
Розмір, мм - 290 * 290 *470
Дві швидкості
Кран
Вимикач
МАСЛОБІЙКА ЗАСТОСУЄТЬСЯ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ ВЕРШКОВОГО МАСЛА В ПОБУТОВИХ УМОВАХ ШЛЯХОМ ПЕРІОДИЧНОГО ЗБИВАННЯ ВЕРШКІВ ДО УТВОРЕННЯ МАСЛЯНОЇ ПАХТИ
Дуже жирні та загуслі вершки необхідно розбавити молоком або теплою кип'яченою водою до стану плинності.
УВАГА: Не заливайте густі не розведені вершки або сметану в маслобійку, це призведе до зупинки двигуна та виходу його з ладу. Якщо обороти двигуна сповільнюються, значить продукт потрібно додатково розбавити теплою (не більше 27 С) водою.
Застосування вершків малої жирності, не рекомендується використовувати для збивання масла.
Готові вершки або сметану заливають у бак, номінальне завантаження 15 см нижче за кришку.
УВАГА: Мінімальне завантаження 5 літрів.
Після чого включають електропривід, який обертає вал з крильчаткою. Під час роботи відбувається збивання, що призводить до утворення масляного зерна та виділення рідкої фази – пахти.
У процесі збивання масла необхідно періодично (через 15-30 хв) проводити візуальну оцінку готовності масла. Для цього відключають маслобійку, знімають кришку. Якщо масляне зерно зібралося в однорідну зернисту масу, а пахта має прозоро-білий колір, процес вважатимуться завершеним.
Якщо температура повітря вище за середню можна використовувати лід. Після закінчення збивання, відключивши маслобійку від мережі, і за допомогою шланга з бака в окрему ємність зливають пахту. (Пахта - цінний харчовий продукт.) Потім для видалення залишків пахти, в бак з масою, що залишилася, заливають холодну воду і обробляють масляне зерно перемішуванням маси ложкою або дерев'яною лопатою. Для кращого очищення масляного зерна повторюють промивку.
Після закінчення промивання на рівну поверхню, що має невеликий похил, розстилають чистий папір або клейонку і, злегка віджавши, розкладають на ній тонким шаром для видалення залишків води отримане масло. Для прискорення процесу видалення води масло перемішують і розминають дерев'яною ложкою. Після видалення залишків води масло збирають у ком, продукт готовий до вживання або зберігання.
Після закінчення роботи маслорбійку необхідно промити. Для цього необхідно відключити від електромережі, відкрутити гвинт фіксатор кричатчатки, зняти її і промити гарячою водою з миючими засобами, потім протерти сухою тканиною, просушити і зібрати в зворотному порядку.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Тип | Маслоробка |
Привід | Електричний |
Стан | Новий |
Габаритні розміри | |
Ширина | 290 мм |
Довжина | 290 мм |
Висота | 470 мм |
Вага | 6.8 кг |