Перший засіб, щоб отримати якісний бджолиний віск – це воскотопка парова на 17 л з нержавійки. Переробка займає зовсім небагато часу – близько години, що дозволяє за пару днів переробити навіть великі поклади.
Принцип роботи воскотопки з нержавійки можна пояснити на пальцях, адже нічого складного немає. Заливаємо в кожух парової воскотопки воду (добре тут взяти дощову, так як вона м'якша і без домішок) через спеціальний отвір. Вміщається близько два відра. Після цього в кошик завантажуємо обрізки сот та інші воскові шматки, які хочемо переплавити. Накриваємо кришкою і починаємо нагрівати пароварку – можна, приміром, на буржуйку поставити. З часом вода закипить, і через отвори у внутрішньому баку буде стікати вниз, а потім через кран назовні. Коли віск досить нагрівається, він змінює кондицію на рідку, починає капати і стікати по трубці в підставлену тару.
У підсумку, у вас є свіжий чистий віск, на переплавку якого витратили не так і багато часу. Воскотопка парова 17 л з нержавіючої сталі – відмінний помічник пасічнику.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Діаметр | 470 мм |