Обрізання копит — безперечно, важлива процедура, яку рекомендується проводити не менш ніж двічі на рік (як у корів, так і в коз і подібних тварин). У разі недостатньо частого проведення або взагалі ігнорування цієї операції, ви ризикуєте отримати менші удої, менше нарощування ваги та недостатній розвиток тварини.
Одним із важливих інструментів є ніж, повітропроникний, двогострий. Він має вузьке високоякісне двостороннє неіржавке лезо та дерев'яну ручку. Це дає змогу легко відмити ніж без ризику отримання корозії.
Крім безпосередньо обрізання, ніж кухонний дводогострий чудово підходить для оцінки правильності роботи. Для цього потрібно провести ножем по поверхні копита. Якщо підошва прилягає до ручки, отже, все правильно.